top of page

Muziektherapie

Vanaf nu heb je ook de mogelijkheid om muziektherapie te volgen bij  ons. Op deze pagina leer je meer over hoe dit in zijn werk gaat en waarom dit iets voor u kan zijn

jonge muzikant

Wat is muziektherapie

Het is een therapie waar de nadruk niet ligt op praten, maar op muziek maken. Tijdens de therapie wordt muziek als middel gebruikt om jou te begeleiden. Er wordt gekeken naar waar jij nood aan hebt en hier gaan we samen mee aan de slag via hoofdzakelijk muzikale improvisatie. Er is ook de mogelijkheid om muziek te luisteren of muziek te componeren mocht je dat willen exploreren. Dit is een moment waar je via muziek jezelf kan zijn of jezelf beter leert kennen

Voor wie is dit?

Muziektherapie kan een toegangspoort zijn voor iedereen die geen woorden kan vinden voor wat ze voelen of ervaren. Geen schrik als je geen instrument kunt spelen of geen muzikale achtergrond hebt, dit is helemaal geen vereiste! Deze ervaring is voor iedereen anders, omdat iedereen uniek is en zijn eigen muziekstijl heeft. 

Rock in Sand

Voor wie is dit?

Muziektherapie kan een toegangspoort zijn voor iedereen die geen woorden kan vinden voor wat ze voelen of ervaren.

 

Geen schrik als je geen instrument kunt spelen of geen muzikale achtergrond hebt, dit is helemaal geen vereiste!

 

Deze ervaring is voor iedereen anders, omdat iedereen uniek is en zijn eigen muziekstijl heeft. 

Zentuin
IMG_20210726_121417__01-1.jpg

Wie geeft dit?

Mijn naam is Ine Pattyn en ik ben muziektherapeute, artieste & componiste. 

Mijn hele leven ben ik gepassioneerd bezig geweest met muziek, zowel in mijn opvoeding, hobby's en studies. 

Daarnaast heb ik altijd al een interesse gehad in het ondersteunen en helpen van andere mensen. Daarom vond ik het heel interessant om beide te kunnen combineren binnen muziektherapie (een master die ik behaald heb aan Luca school of arts, Leuven). 

Ik ben graag op veel verschillende manieren bezig met muziek, waardoor ik naast de muziektherapie ook nog pianolessen geef, op evenementen speel en muziek voor mezelf en projecten creëer. 

bottom of page